torsdag 3. januar 2013

Deaf Aid ønsker Godt Nytt År


Deaf Aid kan se tilbake på et spennende og resultatmessig godt år!

Under god ledelse av Jean-Claude Adzalla arbeider de 32 ansatte i Kenya godt og kan stadig vise til fremskritt og gode resultat. Samarbeidet med døvesamfunnet, foreldre, studenter, samarbeidspartnere og myndigheter får stadig bedre fotfeste og gir dermed også gode og bærekraftige resultat for døve barn og unge.

De to grønne husene
Totalt har 79 døve barn plass i det grønne huset i Kiberaslummen og Kariobangi i 2012! De tålmodige lærerne gjør en fantastisk jobb og gladere slumbarn skal du lete lenge etter. Når nye barn begynner å forstå tegnspråk lærer de fleste raskt, og en helt ny hverdag åpner seg for barnet. De får venner, lærer etterhvert å lese, skrive og kan uttrykke seg slik som alle oss andre. Med god, variert og næringsrik mat, tilbud om gratis helsebehandling og medisiner blir helsen bedre og barnet holder seg friskere over lengere tid.

1 - Det grønne huset i Kibera   2 - Rent vann er viktig! 3 - Mange glade barn på julefesten! 4 - På vei hjem med de to skolebussene til Deaf Aid.

Deaf Aid bygger ny døveskole

En stor drøm - et lite steg i riktig retning!
I flere år har Deaf Aid hatt en kjempestor tomt et stykke utenfor Nairobi. Drømmen er en grunnskole med internat for døve, videregående skole og ikke minst det andre universitetet for døve i verden! Nå er godt i gang med første byggetrinn på grunnskolen og vi jubler!!! Med god hjelp fra Maria Nøkleby (Oslo) og hennes gode hjelpere har vi nesten nok penger til å fullføre den første bygningen med klasserom og internat.
Takket være fantastiske elever på Nydalen Videregående skole i Oslo som hadde Operasjon Deaf Aid 1. november skal vi bore etter vann på tomta, noe som gjør byggingen lettere og vann er også en nødvendighet når skolen åpnes.
Inventar i alle klasserommene og internatet blir dekt av det fantastiske veldedighetsshowet; En Desemberkveld med Atle Antonsen og mange fantastiske artister 21. desember på Lillehammer.

1- Her blir det klasserom tilpasset døve. 2-  Et flott skolebygg blir det.   3- Elevrådet ved Nydalen 4- Videregående skole
overrekker sjekken på kr. 140.000 til Deaf Aid.


Helsesklinikk på Gianchere Døveskole i KisiiEn generøs gave gjør det mulig å bygge en lenge etterlengtet helseklinikk på Gianchere Døveskole i Kisii som nå har 200 elever.
Det er mye moskitos i området som resulterer i ofte malaria blant elevene. I tillegg er magetrøbbel (diare) vanlig, forkjølelse som utvikler seg til bronkitt og lungebetennelse osv. Det er et par mil til nærmeste helsetilbud, så en helseklinikk hvor de ansatte kan tegnspråk er svært etterlengtet. Klinikken skal også tilby sine tjenester til naboskolen med flere hundre elever og lokalbefolkningen.
Når jeg var i Kenya i november la vi ned grunnsteinen til stor jubel for rektor, lærere og elever.


Kisii - oppstart av hørselsklinikk og IT-utdanning
Den mobile hørselsklinikken har vist seg å være en stor suksess. Over 6.000 barn og unge har fram til nå fått gratis behandling og medisiner. Deaf Aid starter en liten hørselsklinikk på Ressurssenteret i Kisii da behovet er uendelig stort i denne byen. Dette også takket være en generøs gave. Georg, en av Deaf Aid sine ansatte i Kisii har fått opplæring i bruk av det hørselstekniske utstyret og åpner ganske snart hørselsklinikken. Spennende!
Deaf Aid Cisco Academy har startet opp på ressurssenteret i Kisii også. Døve Wilson er en utmerket lærer for ivrige elever som får et unikt tilbud. Over 50 døve har fått fast ansettelse i Nairobi og bedriftene står på venteliste for å ansette flere etterhvert som de fullfører utdannelsen.


1- Marit overrekker audiometer til George.2-   Deaf Aid Cisco Academy har startet opp i Kisii. 3- Wilson, en flott døv lærer.

I både Kenya og Norge ser alle i Deaf Aid fram til nye utfordringer, aktiviteter og prosjekt i året som ligger foran og vi gleder oss over hvert lite steg i riktig rettning og som vil gjøre hverdagen og framtiden bedre for døve barn og unge. Arbeidet vårt gir store resultater i Kenya og er etterspurt i flere andre Afrikanske land. Vi har kunnskap og kapasitet til å utvide arbeidet vårt, men mangler rett og slett penger.

Tusen, tusen takk til alle dere som trofast støtter oss gjennom å være Deaf Aid Venn, sponsor eller på annen måte bidrar med midler eller utfører frivillige arbeidsoppgver.

GODT NYTT ÅR!
Med vennlig hilsenMarit B. Kolstadbråten
Daglig leder
Deaf Aid