mandag 20. desember 2010

Diverse info

Meaningful Safari sommeren 2009




Visjonen er at denne skolen skal ? ved ferdigstilling og driftsoppstart ? være et selvgående prosjekt (ikke bidragsavhengig i all fremtid). Ved hjelp av landbruksdrift i tilknytning til skolen, biogassanlegg, og diverse andre tiltak knyttet til det praktiske og det økonomiske så er håpet vårt at skolen skal "stå på egne ben". Dette er helt i tråd med prinsippet om Hjelp til selvhjelp.


Mvh prosjekt nyabondo

Til slutt: Vi trenger deres hjelp til verving av faste månedlige medlemmer. Så hvis dere har noen gode ideer på hvordan prosjektet skal bli helt uimotståelig for folk, så ikke sitt og hold det hemmelig. Vi tar imot alle idèer og bidrag med STOR takk. Og glem ikke å snakke varmt om prosjektet hver gang det byr seg en anledning. De døve barna i Kiberaslummen er avhengig av vår hjelp!

Vi har nå postet reisebrev med bilder fra den aller første "Meaningful Safari". I tillegg har vi ? hver dag i lunsjen - en digital fotoramme som står på Nyabondo-hjørnet i kantina på Skattekvartalet med ulike bildeserier fra turen. Det vil være ulike temaer hver uke: denne uken (uke 33) har vi dyrene på safarien. Neste uke vil det legges ut en ny bildeserie blant annet fra "det grønne huset", barna "våre" der nede, og ikke minst bilder av tomta og grunnstensnedleggingen. Bildeseriene tar bare noen minutter å se gjennom?


Medlemskveld 10. september
 

Vi skal arrangere en uformell og morsom "members only"-kveld 10. september. Endelig program blir sendt ut i egen invitasjon, men noen punkter på programmet er:
  • besøk av lederen for Deaf Aid Kenya, Jean Claude (som er en utrolig morsom og spennende type) og Marit (lederen for Deaf Aid Norge)
  • middag og litt i glasset
  • bilder og historier fra "Meaningful safari" sommeren 2009
  • kort presentasjon av neste "Meaningful safari" (som skal gå av stabelen i påsken 2010)
  • artig Afrika-quiz med premie til beste lag
  • litt mer i glasset (dette punktet går gjennom hele kvelden egentlig)

Garasjesalg

Lørdag 17/10 og søndag 18/10 skal Stiftelsen Hjelp til selvhjelp i Afrika arrangere et stort garasjesalg i Ski (hjemme hos Kirsten og Helge Underland). Inntektene skal uavkortet gå til byggingen av Nyabondo Døveskole. Så nå er vi på loppejakt: har du/dere ski, sykler, skøyter, kjelker, barnevogner, pene lamper, toastjern, filmer/DVDer, radioer eller lignende? som bare står i en kjellerbod eller på loftet, så ta kontakt med Kirsten Underland eller Maria Nøkleby. Vi er fortrinnsvis ikke ute etter klær og møbler denne gang, men lett omsettelige varer som ikke tar for stor plass. Så bruk denne anledningen til å rydde hos deg og dine og bli kvitt en del av det som støver ned. Vi kommer til å servere vafler og saft (og kaffe) og det er bare hyggelig om folk stikker innom også (altså i tillegg til å gi lopper)J