mandag 20. desember 2010

Knallbra start på prosjektet

"Velferdstiltak med mening" var den tilbakemeldingen vi fikk fra de mange fremmøtte på lanseringen av prosjekt nyabondo torsdag 23. april. MANGE kolleger møtte opp! 
Maria åpnet med å ønske velkommen og kunne stolt fortelle at regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten gir sin fulle støtte og meldte seg som første giver. Deretter sa hun litt om bakgrunnen for prosjektet og fremhevet betydningen av et felles bistandprosjekt for alle ansatte på Skattekvartalet. Det å løfte blikket og samles om et felles bidrag til våre venner og naboer i sør kan være kulturfremmende og samlende tiltak.
Prosjekt nyabondo handler om å finansiere en døveskole for 96 barn i Kenya som Deaf Aid Norge skal bygge. Men dette handler ikke bare om å gi penger. Vi vil ha tett oppfølging ved at vi reiser ned selv, og arrangerer safariturer for ansatte (Meaningful Safari). Vi er også i ukentlig kontakt med daglig leder av Deaf Aid Norge (Marit Kolstadbråten) som var på besøk i Skattekvartalet og holdt et innlegg i går.
Marit Kolstadbråten overrasket alle med å annonsere verving av Deaf Aid venner til nyabondoskolen. Tanken er at dersom de ansatte klarer å verve minst 15 Deaf Aid venner blant sine venner og kjente, så er de med i trekningen av en gratis safaritur (Meaningful Safari) til Kenya. I tillegg utfordret hun kreative sjeler blant dem til å lage utsmykking, kunst etc til skolen.
Fremover nå vil prosjektet arrangere ulike tiltak som kulturkvelder, salg av Afrikavarer og utlodning. Allerede 14. mai får prosjektet besøk av en døvelærer fra Deaf Aid Kenya, Patrick, som jobber i Det Grønne Huset i Kiberaslummen i Nairobi.
Det neste som skjer er at det arrangeres Meaningful Safari 21. juli ? 1. august. De som deltar vil få være med på grunnstensnedleggelse på nyabondo døveskole. På denne turen er det pr idag 11 som har meldt sin interesse og 6 av dem har allerede booket. Det er altså ikke for sent å bli med på den første turen til sommeren. I august kommer lederen for Deaf Aid Kenya på besøk til Skattekvartalet.
Det har allerede meldt seg over 30 givere til prosjektet!!!... og dette var innen første døgnet etter lanseringen. Vi er kjempefornøyde med, og takker for all den positive tilbakemeldingen. Vi er overveldet og imponert over våre kollegers giverglede og entusiasme.
For de som ønsker å bidra,eller vil ha mer informasjon om prosjektet har vi nå plassert en ?stand? i kantinen. Der ligger det informasjon, samt en boks hvor du kan legge ferdig utfylt giverkort oppi.
Vi oppfordrer alle til å fortsette å spre det glade budskap for vårt felles bistandsprosjekt.
Du kan følge med på prosjektet via denne bloggen som vil bli jevnlig oppdatert. I tillegg vil alle givere få mail med informasjon om fremdrift og nyheter. På denne måten håper vi at alle som er med får et personlig forhold til prosjektet.

Heia nyabondogjengen!!!