mandag 20. desember 2010

Hei og godt nyttår!

Da er 2010 noen få uker gammelt og "prosjekt nyabondo" er nå klart for lansering på noen av de andre kontorene i regionen. Vi hadde et meget travelt, interessant og oppmuntrende møte med lederen i Deaf Aid Norge, Marit Kolstadbråthen, forrige uke og her er lanseringsdatoene/stedene.
Mandag 25. januar Lillestrøm skattekontor og Sandvika skattekontor
Tirsdag 26. januar Ski skattekontor og Moss skattekontor

Vi gleder oss virkelig til å møte medarbeidere på de andre skattekontorene i regionen og håper vi blir en mye større og sterkere "Nyabondo-gjeng" - jo flere vi går sammen, jo mere får vi til:)

Jeg kommer tilbake med litt mer utfyllende info etter lanseringene - og da med bl.a oppdatering fra Kenya og litt om andre planlagte aktiviteter våren 2010, men vil i denne omgang bare minne om at vi har til salgs noen flotte håndlagede stoffkurver til inntekt for vårt flotte skoleprosjekt. Disse er laget av kvinner i Kenya og er en viktig inntektskilde for dem - "våre" kurver er laget i "Nyabondo-fargene" og i litt ulike størrelser. De kan brukes til dekor, oppbevaring av aviser, rot, garn,  ja ... de passer til så mangt og "piffer opp" med litt farge i rommet. Det er også en flott gaveidè hvis du ikke selv har behov for en:) Spre ordet:) 

Øvrig oppdatering om Deaf Aid: Marit Kolstadbråthen reiser til Kenya i februar blant annet for å åpne den nye mobile hørselsklinikken i Nairobi (dette er og har vært et stort prosjekt for Deaf Aid). Den skal åpnes sammen med den kenyanske helseministeren og den norske ambassadøren Elisabeth Jakobsen 15. februar og her skal man blant annet få utført hørselsmålinger, støping av enkle ørepropper, dele ut eller selge (for en billig penge) hørselsapparater, gi informasjon og råd (om blant annet korrekt medisinering) og jevnlig ha lege ombord som bl.a kan behandle hørselsbetennelser (preventivt). Dette er et kjempebidrag til de døves hverdag og især de som er fattige/bor i slummen.

Marit takker nok en gang for støtten - den settes enormt stor pris på. Hun sier at det å bygge opp en slik "bevegelse" som vi er i ferd med å gjøre, tar lang tid, men at man må ta små skritt og bruke tiden til hjelp. Da hun startet for 6 år siden, visste ikke hun heller hvor veien ville gå og at de i dag skulle se tilbake på alt de har fått til og til og med blitt en Norad-støttet organisasjon. Hun gleder seg til videre samarbeid med oss - la oss vise henne og de døve barna hva vi klarer å få til når vi slår mange hoder og hjerter sammen:)

Mvh Maria - prosjektleder Nyabondo