mandag 20. desember 2010

Oppdatering

Hei hei alle sammen
Nå er det en liten stund siden jeg har blogget, og det har skjedd litt av hvert i det siste. Her er en liten oppdatering:

GARASJESALG:
Forrige helg hadde vi vårt første garasjesalg!! Det hele skjedde i Ski (hjemme hos Kirsten og Helge Underland), og til vår store glede, solgte vi for hele kr 15. 000,-. Ikke bare tjente vi penger, men vi hadde det kjempegøy med jobben!! Vi hadde samlet inn lopper fra kolleger, venner og kjente og annonsert både lokalt i Ski og på internett. Og gjennom helgen stilte venner og kjente opp, både med oppmøte, småsnakk og sågar med kaker og fruktkurv til utlodning og salg. På lørdag kom det også en journalist fra Østlandets Blad, så der sto det en liten artikkel om oss mandag denne uken (i papirutgaven). For de som vil se nettartikkelen: http://www.oblad.no/article/20091018/SKI/798109107/1131/Nyheter
Vi vil gjerne takk alle som har bidratt til at garasjesalget skulle bli så vellykket! (om det var med timer, lopper, kaker, råd, tipsing eller andre ting): det satte vi stor pris på!
NY PROSJEKTGRUPPE og dennes videre arbeid:
Vi har forøvrig blitt en ny prosjektgruppe siden sist: noen måtte forlate oss pga tidkrevende kalendere og bytte av jobb, så vi måtte erstatte dem med noen nye friskuser. Vi er fortsatt meg selv (Maria Nøkleby), Kirsten Underland, Kari Ann Årseth og Svein Haddeland, men de to nye er Bjørg Helene Løberg og Therese Liljegren.
Vi har i høst restrukturert litt og har nå begynt med en ny måte å jobbe på for å få litt sving i sakene. Vi møtes nå ukentlig og jobber for tiden for å utvide prosjektet slik at vi kan nå flere medlemmer. Vi skulle ha startet opp med å besøke noen av de andre kontorene i regionen nå i oktober, men pga. den ikke så ukjente tidsklemma, så har det blitt bittelitt utsatt. Men vi ser jo at folk blir med på lønningspilser, yogaklubber, pokerkvelder og treningstilbud, så vi er helt sikre på at mange vil bli med på et etisk prosjekt også. Dette er både meningsfult og moro å drive med. Av de som ikke er faste støttemedlemmer, har vi blant annet fått tilbakemelding på at mange allerede støtter andre tiltak privat. Det viktigste er jo at folk gir av sitt overskudd!! Om det går til å bygge døveskole i Afrika sammen med kolleger eller om de støtter Amnesty, Leger uten grenser eller har fadderbarn, er jo underordnet. Vi blir glade når folk gir og viser at de bryr seg!

STATUS FRA KENYA:
Vi har tomten som skolen skal stå på og alt det formelle er i orden. Skolen er ferdig prosjektert med tegninger fra arkitekt osv, og tomten er nå gjerdet inn (dette får vi snart bilder av fra Jean Claude). Jean Claude er i disse dager ute etter anbud på geologiske undersøkelser og prøveboring på grunnvann. I Kenya kan man ikke alltid stole på offentlig vannforsyning og især det siste året, hvor det nesten ikke har regnet, så har dette med vann vært svært vanskelig. Landet sliter med tørke og alt som det fører med seg. Så vurderingen er at det er verdt å bore etter eget vann og stå for egen vannforsyning. Vi skal jo også ha biogass-anlegg i tilknytning til skolen, og både til bygging og drift av dette samt landbruket (drift av griser) så er man avhengig av forutsigbar vannforsyning.

ØKONOMI:
Vi er klar over at dette med avtalegiro/kontonummer har feilet opp til flere ganger. Vi er i kontakt med Marit (leder av Deaf Aid Norge) løpende for å forsøke å løse disse utfordringene. Vi beklager at dette har oppstått, men håper at Nyabondovennene selv besørger innbetalinger til dette er ordnet. Ta gjerne kontakt med Kari Ann Årseth hvis dere har mistet/ikke finner kontonummeret til Nyabondo.

PR:
Foruten artikkelen i Østlandets Blad (se over), så er vi nå med i neste utgave av Skattebladet. Så ikke glem å lese neste utgave.

NYABONDO-HJØRNET I SKATTEKVARTALET:
Nyabondo-hjørnet skal nå jevnlig oppdateres med nyheter. Hvis det er ting du lurer på ifbm prosjektet, så kan du altså enten finne det på Nyabondo-hjørnet eller her på bloggen.

Har du innspill / forslag til prosjektgruppen, så nøl ikke med å ta kontakt. Vi vil svært gjerne ha aktive medlemmer og alle forslag vil bli seriøst vurdert. Og selvfølgelig setter vi umåtelig stor pris på verving via nettverk. Så ha alltid de døve barna i slummen med deg i tankene, og tenk hvilken enorm forskjell en utdanning kan gjøre for et barn som ellers ville forbli i slummen. Klarer du å få med deg en kollega eller venn på dette, så er vi alltid ett skritt nærmere Nyabondo-drømmen!

Hilsen Maria (prosjektleder nyabondo)