mandag 20. desember 2010

Nå begynner arbeidet på tomta for alvor!

Inngjerding er ferdig
Nyabondo-prosjektet har nådd en viktig milepæl: nå er nemlig inngjerdingen av tomta vår ferdig!! Dette er en viktig og sentral del av prosessen i Kenya, for det er først når tomta er gjerdet inn at den er "vår" og "urørlig" for andre. Tomta som Nyabondo-skolen skal ligge på er kjempediger (det kan undertegnede skrive under på da hun selv har gått opp hver eneste meter av tomta) og ligger ca 1 times kjøring sør for Nairobi. I dette strøket, som heter Isenya og nå er et nokså øde Masai-land, driver kenyanske myndigheter og private utbyggere med flere ulike byggeprosjekter (blant annet andre skoler), så det er spennende at dette blir en del av et større utbyggingsprosjekt i området.

Hva skjer i mars?
I løpet av mars vil flere ting skje. Det første er at leder for Deaf Aid Kenya, Jean Claude, tar med seg arkitekten og et byggeteam ut på tomta for markering. Markering av tomta innebærer at det skal merkes av hvor de ulike byggene og anleggene skal stå (skolebygninger, biogassanlegget  med tilhørende grisehus og jorde, lekeplass osv). Deretter skal byggeteamet sette i gang med graving til grunnmur og plattinger. Så når gjengen på Meaningful Safari kommer dit til påske, så får vi forhåpentligvis de første bildene fra selve byggeprosessen:)

Samle flere om oppgaven
I prosjektgruppen jobber vi nå for tiden med idèer til ulike tiltak som kan gi oss flere støttemedlemmer og mer penger. Vi kommer ikke unna at skolen ikke bygges uten penger og penger vokser som kjent ikke på trær.  Så vi oppfordrer alle våre medlemmer til aktivt å verve kolleger (eller andre familie og venner) og bidra til at Nyabondo-skolen skal bli en realitet så snart som mulig. Jeg kan ikke understreke nok at dette er et fellesskapsprosjekt hvor vi er avhengig av at mange nok skal gå sammen for at vi skal komme over mållinjen (OL-inspirert ordspill). Husk at når mange nok trår til sammen og deler på regningen, så blir ikke regningen pr hode så aller verst heller. Dette skal vi få til, folkens!

MedlemskveldSett av torsdag 15. april 2010 til medlemskveld. Vi liker å bli kjent med medlemmene over god mat og drikke, og da har vi også helt ferske bilder fra påsketuren Meaningful Safari.

Men i denne omgang legger jeg ved noen bilder av inngjerdet tomt: 


Med ønske om en snarlig vår, Maria!!